Jmenuji se Kuba a učím se druhým rokem kuchařem.Rozhodl jsem se udělat stránky o vaření,kde najdete recepty a podobně.
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Chcete vyměnit zpětný odkaz?Nebo máte zájem o bannerovou reklamu na našem serveru o vaření?Neváhejte a napište nám na email kucharkuba@email.cz
 

Ty neznámější recepty najdete u nás :)

 

Babičina žemlovka s jablky

Vytvořeno 31.08.2010 16:06:15 | Poslední změna 31.08.2010 16:07:20
Počet porcí (kusů):
pro 5 - 6 osob
Suroviny:
1 pokrájená veka, 3 velká jablka, 2 lžíce medu, 2 skořicový cukr, 0,5 litru mléka, 2 žloutky, 2 bílky, máslo na vymazání pekáčů.
Postup:
Zapneme troubu na 180-200°C. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, v misce je smícháme se skořicovým cukrem a medem. V druhé misce smícháme mléko, skořicový cukr a žloutky. Pekáček dobře vymažeme máslem.
Dno vymazaného pekáčku pokryjeme plátky veky, lehce a rychle namočených v mléce (hodí se na to kuchyňská pinzeta nebo kleště). Na ně naskládáme jablka a na ně opět namočenou veku. Vrstvíme do vypotřebování všech surovin, poslední vrstva je namočená veka.
Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem, pekáček dáme do trouby. Pečeme asi 20-30 minut, než zezlátne horní vrstva. Pak pekáček vyndáme na žemlovku dáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Pekáček vrátíme asi na 5 minutdo trouby ,než sníh zezlátne.

Jíme teplé i studené.
Přihlásit uživatele: E-mail  Heslo  Registrace
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Jméno / odeslat anonymně:
E-mail:
Opište prosím kontrolní kód "2022":
 
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one