Jmenuji se Kuba a učím se druhým rokem kuchařem.Rozhodl jsem se udělat stránky o vaření,kde najdete recepty a podobně.
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Chcete vyměnit zpětný odkaz?Nebo máte zájem o bannerovou reklamu na našem serveru o vaření?Neváhejte a napište nám na email kucharkuba@email.cz
 

Ty neznámější recepty najdete u nás :)

 

Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony

Vytvořeno 31.08.2010 16:21:49 | Poslední změna 31.08.2010 16:22:23
Počet porcí (kusů):
asi čtyři porce
Doba přípravy:
příprava 35 minut + 20 minut vaření
Suroviny:
na špalíčky:
800 g brambor uvařených ve slupce
300 - 350 g polohrubé mouky
30 g rozpuštěného másla
1 vejce + 1 žloutek
sůl
máslo na promíchání

na omáčku:
200 g žampionů
100 g rukoly
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2,5 dl smetany (33%)
mletý bílý pepř

40 g parmazánu
Postup:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme váleček silný jako palec. Nožem váleček nakrájíme na špalíčky silné asi 3 cm. Špalíčky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou. Hotové vyjmeme cedníkem a krátce je ponoříme do ledové vody. Necháme je na sítku odkapat, pokapeme rozehřátým máslem a promícháme, aby se neslepily. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a natrhanou rukolu. Když listy rukoly změknou, přilijeme smetanu a tekutinu odvaříme na polovinu. Do omáčky vložíme špalíčky, prohřejeme a dokutíme solí a pepřem. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem.
Přihlásit uživatele: E-mail  Heslo  Registrace
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Jméno / odeslat anonymně:
E-mail:
Opište prosím kontrolní kód "3534":
 
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one